به گزارش ایران اسلامی، اشپیگل می گوید یک شکایت کیفری را علیه رلوتیوس تنظیم و او را متهم کرده پولی را که از خوانندگان نشریه برای کمک به کودکان یتیم سوری جمع میکرده، به حساب شخصیاش میریخته است.
این نشریه به نقل از خوانندگان گفت که این گزارشگر برای جمعآوری پول از ایمیل شخصی استفاده میکرده و از خوانندگان میخواسته پول را به حساب شخصیاش واریز کنند.
اشپیگل میگوید هنوز نمیداند که چقدر از این راه پول جمع شده و در نهایت به کجا رفته است اما در حال جمعآوری مدرک برای ارائه به دادستان است.
هفته پیش اشپیگل اعلام کرد که رلوتیوس جعل خبر را پذیرفته و به همین دلیل این نشریه از خوانندگانش عذرخواهی کرد.
به گزارش بی بی سی، رلوتیوس که ٣٣ سال دارد تا به حال درباره اتهام جدید یعنی اختلاس اظهار نظر نکرده است.
درخواست برای کمک مالی با انتشار یک مقاله رلوتیوس در اشپیگل شروع شد که در آن به زندگی یک برادر و خواهر سوری پرداخته شده بود که در ترکیه در خیابان زندگی می کردند. اشپیگل میگوید بخشهایی از این داستان جعلی بوده است.
عکاس ترکیهای که برای تهیه این گزارش همراه رلوتیوس بوده میگوید او برخی از جنبههای زندگی پسربچه سوری جعل کرده و درباره زندگی دیگران هم بشدت داستان پردازی کرده و خواهر این پسر ممکن است اصلا وجود خارجی نداشته باشد.
در همین حال، ریچارد گرنل، سفیر آمریکا در آلمان واکنش نشان داده و به سردبیر اشپیگل نامه نوشته است. او اشپیگل را به سوگیری نهادینه علیه آمریکا متهم کرده و خواستار تحقیق در این باره شده است.
در اشپیگل هم مثل نشریات دیگر برخی مطالب انتقادی درباره دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا منتشر شده است. یکی از مطالبی که رلوتیوس در اشپیگل منتشر کرد درباره مرز مکزیک و آمریکا بود. او در این مطلب به علامتی اشاره کرده که روی آن نوشته شده بود “مکزیکیها بیرون آمریکا بمانید.” اشپیگل میگوید تحقیقاتش نشان داده این موضوع جعلی بوده است.
اطلاعات غلط در دیگر مطالب رلوتیوس مثل مطالبی درباره زندانیان گوانتانامو و کولین کپرنیک بازیکن فوتبال آمریکایی هم وجود داشته است.
رلوتیوس که اکنون از اشپیگل اخراج شده، از اعمال خود اظهار پشیمانی عمیق کرده و گفته حداقل در چهارده مطلب خود، خوانندگان را گمراه کرده است. با این حال او میگوید که حدود شصت مطلب دیگری که برای اشپیگل نوشته، دقیق بودهاند.
اشپیگل که مقر آن در هامبورگ است و هفتاد سال قدمت دارد، این رویداد را یکی از بدترین اتفاقات تاریخ خود خوانده است.
به گزارش یورونیوز، کلاوس رلوتیوس از سال ۲۰۱۱ کار خود را به عنوان خبرنگار آزاد آغاز کرد. او در این مدت دوبار جایزه خبرگزاری سانان، یکبار جایزه مطبوعات اروپا و چهار بار جایزه «خبرنگار سال» آلمان را از آن خود کرد. شبکه خبری سیانان آمریکا نیز اعلام کرد که دو جایزه «روزنامهنگار سال» را از رلوتیوس پس میگیرد.
انجمن روزنامه نگاری آلمان در وبسایت خود نوشت که شخص رلوتیوس با ارسال پیامی هر چهار جایزه «خبرنگار سال آلمان» را به این انجمن باز گردانده است.
منبع : جام نیوز
https://www.iranieslami.com/?p=79845