به گزارش ایران اسلامی، وزارت امور خارجه بحرین روز جمعه به صورت رسمی اعلام کرد که فعالیت سفارت این کشور در دمشق دوباره از سر گرفته می شود.
به نوشته یورونیوز، تصمیم بحرین و امارات برای بازگشایی سفارتخانه های خود در سوریه که بسیاری آنرا نشانه پیروزی سیاسی و دیپلماتیک بشار اسد در منطقه توصیف کرده اند در حالی صورت می گیرد که ارتش سوریه پس از هشت سال جنگ، اینک کنترل بیش از دو سوم خاک این کشور را در دست دارند و همچنان به تنگ تر کردن محاصره شورشیان و تروریست ها ادامه می دهند.
وزارت امور خارجه بحرین با صدور بیانیه ای ضمن اشاره به آغاز مجدد فعالیت دیپلماتیک در سفارتخانه خود در دمشق بر اهمیت تقویت نقش کشورهای عربی در حفظ استقلال، حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه تاکید کرده است.
برخی منابع پیشتر از تصمیم بحرین برای بازگشایی سفارت خود در دمشق خبر داده و به نقل از منامه خواستار جلوگیری از دخالت خارجی در امور داخلی سوریه شده بودند.
امارات عربی متحده نیز بعد از ظهر پنجشنبه بعد از گذشت پنج سال سفارت خود در شهر دمشق را بازگشایی کرد.
امارات متحده عربی در سال ۲۰۱۲ و در حالیکه جنگ در سوریه شدت میگرفت، سفارت خود در دمشق را بست اما در روزهای اخیر، رسانههای خبری از اقداماتی برای تعمیر این ساختمان خبر داده و آن را نشانه بازگشایی سفارت دانسته بودند.
روز پنجشنبه عبدل حکیم نعیمی، کاردار سفارت امارات متحده عربی در دمشق، از این سفارت بازدید کرد و شاهد برافراشته شدن پرچم کشور خود بر فراز آن شد.
عبدل حکیم نعیمی گفته بود که بازگشایی سفارت امارات در دمشق اولین گام در جهت بازگشایی سفارتخانههای دیگر کشورهای عربی است.
یورونیوز با اشاره به بازگشایی سفارت امارات نوشت: «پرچم امارات روز پنجشنبه بر فراز سفارتخانه این کشور در دمشق به اهتزار درآمد تا پس از هشت سال آغازی باشد بر پایان تحریم و بایکوت های دیپلماتیک و سیاسی سوریه و همچنین نشانه ای دال بر باقی ماندن بشار اسد در قدرت برغم عدم تمایل کشورهای عربی و قدرت های پرنفوذ منطقه ای.»
به نوشته بی بی سی، بازگشایی سفارت امارات میتواند به معنی آغاز روند پذیرش مجدد سوریه در جهان عرب و بازگشت به اتحادیه عرب باشد.
این در حالی است که رویترز پیشتر به نقل از یک دیپلمات عرب گزارش داده که اکنون اکثریت کشورهای عضو اتحادیه عرب، به جز سه چهار کشور میخواهند که سوریه به اتحادیه بازگردد، اگرچه تاکنون طرحی رسمی در این زمینه ارائه نشده است.
به گزارش رادیو فردا، پیش از این نیز احمد ابوالغیط، دبیرکل اتحادیه عرب که یک دیپلمات مصری است، گفته بود که تعلیق سوریه از این اتحادیه اقدامی «شتابزده» بوده است.
اوایل دسامبر، عمر البشیر، رئیس جمهوری سودان، نخستین رهبر یک کشور عرب بود که پس از سالها به سوریه سفر کرد.
منبع : جام نیوز
https://www.iranieslami.com/?p=80931