به گزارش ایران اسلامی، اسپانیا به ترزا مِی، نخست وزیر بریتانیا و سران کشورهای عضو اتحادیه اروپا تنها ۲۴ ساعت مهلت داده تا به خواست این کشور در مورد شفاف شدن آینده حاکمیت و نحوه اداره تنگه جبلالطارق جامه عمل بپوشانند والا این کشور مانع تصویب نهایی پیش نویس نحوه خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا(برگزیت) خواهد شد.
پدرو سانچز، نخست وزیر اسپانیا نیز در تازهترین توئیت خود در این خصوص نوشته که مذاکرات او با می رضایت بخش نبوده و همچنان حاکی از اختلاف نظرهای جدی است.
سانچز در ادامه تهدید کرده که در صورت حاصل نشدن تغییری در این خصوص، کشورش در جریان نشست روز یکشنبه سران کشورهای عضو اتحادیه اروپا در بروکسل، پیشنویس برگزیت را وتو خواهد کرد.
اسپانیا نگران سرنوشت تنگه جبلالطارق است. منطقهای که حدود نیمی از تجارت جهان از طریق آن صورت میگیرد و با وجود قرار گرفتن در ساحل جنوبی اسپانیا، از سال ۱۷۱۳ تحت مالکیت بریتانیا بوده است. اسپانیا هیچگاه این مالکیت را به رسمیت نشناخته و اکنون همزمان با تهیه پیشنویس خروج بریتانیا از برگزیت، سرنوشت بهرهبرداری از این تنگه برای اسپانیا مبهم است.
در این خصوص، مارکو آگریانو، وزیر مسئول اسپانیا در امور اتحادیه اروپا گفته است که بخش مربوط به تنگه جبل الطارق در پیشنویس برگزیت به گونهای تنظیم شده که بریتانیا در آینده تنها خود را متعهد به مذاکره با اتحادیه اروپا دانسته و از این حیث اسپانیا در مورد تضییع احتمالی حقوق خود، فاقد ابزار لازم برای حصول توافق با بریتانیا خواهد بود.
بر این اساس، آگریانو با تکرار ضمنی موضع نخست وزیر اسپانیا تاکید کرده که کشورش مانع اجماع شورای اروپا در مورد این پیش نویس این توافق خواهد شد.
البته پیشتر می مدعی شده بود که مذاکراتش با همتای اسپانیایی به خوبی پیش رفته و مشکلی برای حمایت این کشور از توافق برکسیت وجود نخواهد داشت.
به گزارش یورونیوز، اسپانیا حق وتو ندارد ولی ۲۷ عضو اتحادیه اروپا در تلاش هستند تا توافق روز یکشنبه سران با جلب نظر اسپانیا و با اجماع کامل صورت گیرد.
در همین حال، فرانسه، بلژیک، دانمارک و هلند نیز معتقدند که پیشنویس تهیه شده، ادامه بهرهبرداری این کشورها را از آبهای مشترک با بریتانیا تضمین نمیکند. نگرانی اصلی این کشورها بر تاثیر منفی اجرای پیشنویس برگزیت بر صنعت ماهیگیری آنهاست.
به عنوان مثال، در حال حاضر، حدود ۴۰ درصد صید صنعت شیلات دانمارک از آبهای مشترک با بریتانیا تامین میشود.
همچنین خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا با مخالفت جدی بخش قابل توجهی از مردم و احزاب سیاسی فعال اسکاتلند مواجه است. هر چند در همه پرسی سال ۲۰۱۴ اکثریت مردم این کشور به استقلال از بریتانیا رای منفی دادند ولی جنبش استقلالخواهی در این کشور همچنان فعال است. جنبشی که حالا مدعی پیوستن اسکاتلند به اتحادیه اروپاست.
به طوری که نیوکلا استرجن، وزیر اول و رهبر حزب ملیگرای اسکاتلند، خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا را فاجعهای برای مردم این کشور قلمداد کرده است.
در عین حال نتایج تازه ترین نظرسنجی از مردم اسکاتلند نیز نشان می دهد که ۶۰ درصد آنها مخالف خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا هستند.
به همین دلیل کارشناسان پیشبینی میکنند، خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا، تلاشهای استقلالطلبانه در اسکاتلند را افزایش خواهد داد و حتی این امر به بحرانی فراتر از آن چه که اسپانیا در مورد ایالت کاتالونیا با آن مواجه است، بدل خواهد شد.
به طوری کلی کشورهای عضو اتحادیه اروپا نگران سرنوشت حدود ۳ میلیون شهروند اروپایی هستند که در حال حاضر در بریتانیا مشغول به کار هستند. نمایندگان پارلمان اروپا معتقدند، بریتانیا هنوز تصویر کاملا روشنی از سرنوشت این افراد ارائه نکرده است.
نمایندگان کشورهای عضو امیدوارند این نگرانیها در جریان سفر روز یکشنبه مِی به بروکسل با امضاء توافقنامههای رسمی رفع شود.
به گزارش دویچه وله، دونالد توسک، رئیس دورهای شورای اتحادیه اروپا، روز پنجشنبه اول آذر (۲۲ نوامبر) خبر داد که اتحادیه اروپا و بریتانیا بر سر طرح اولیه یک بیانیه سیاسی که آینده روابط میان آنها را برای دوران پس از “برگزیت” مشخص میکند به توافق رسیدهاند. توافق بر سر این بیانیه سیاسی مقدمهای برای نهایی کردن قرارداد برگزیت است که قرار است روز یکشنبه ۴ آذر (۲۵ نوامبر) در اجلاس سران اتحادیه اروپا تصویب شود.
توسک روز پنجشنبه در توییتی نوشت که “رئیس کمیسیون اروپا مرا مطلع کرد که توافق بر سر این بیانیه در سطح مذاکرهکنندگان و در اصل در سطح سیاسی حاصل شده است.” به گفته توسک این بیانیه سیاسی هنوز برای نهایی شدن نیازمند “تایید” سران کشورهای عضو اتحادیه اروپا است.
منبع : جام نیوز
https://www.iranieslami.com/?p=75088