به گزارش ایران اسلامی، با وجود آتشبس حاکم در بندر حدیده در یمن، کارل اوتو سنتل، رئیس شعبه سازمان امدادرسانی Care در آلمان نگرانی خود را از وضعیت مردم در این کشور ابراز کرده است.
او روز دوشنبه ۳ دی (۲۴ دسامبر ۲۰۱۸) در گفتوگو با یک روزنامه آلمانی گفت: «برقراری آتشبس در کشور جنگزده یمن تنها میتواند گام نخست باشد. حتی اگر درگیری و تبادل آتش میان طرفین روی ندهد، عدم ورود خاروبار مورد نیاز سبب خواهد شد که هر روز انسانهای بیشتری در این کشور جان خود را بر اثر گرسنگی از دست بدهند.»
سنتل که خود در ماه اکتبر برای بررسی اوضاع راهی یمن شده بود، تصریح کرد که این کشور تا آشتی و برقراری صلح فاصله زیادی دارد، چرا که باید گروهها و دستههای زیادی را در فرایند صلح شرکت داد.
او افزود که نیمی از جمعیت ۲۰ میلیون نفری یمن در وضعیتی بسیار نگرانکننده به سر میبرند و خطر مرگ از گرسنگی جان ۲۵۰ هزار نفر را تهدید میکند.
رئیس سازمان امدادرسانی Care از کشورهای بزرگ صادرکننده اسلحه که به ویژه به کشورهای عربستان سعودی و امارات متحده عربی سلاح صادر میکنند، به شدت انتقاد کرد.
سنتل تصریح کرد: «این واقعیت که کشورهای غربی حتی این توان را هم ندارند که علیه این کشورهای مسئول تحریم سلاح وضع کنند، شرمآور و نشان بیقابلیتی آنان است. به گفتهی او برای این کشورها ظاهرا مصالح سیاسی بر مصالح بشردوستانه ارجحیت دارند.»
به گزارش دویچه وله، در این میان پاتریک کامرت، ژنرال اسبق ارتش هلند به عنوان رئیس تیم ناظر سازمان ملل بر حفظ آتشبس در یمن راهی این کشور شده و به گفته محافل سازمان ملل وارد بندر حدیده گردیده است.
شورای امنیت سازمان ملل روز جمعه گذشته (۲۱ دسامبر) تصمیم گرفت که تیمی ویژه به یمن به منظور نظارت بر حفظ آتشبس اعزام کند. این تیم به مدت ۳۰ روز نظارت اوضاع در بندر ۶۰۰ هزار نفری حدیده را برعهده خواهد داشت.
به گزاش یورونیوز، یونیسف، صندوق کودکان سازمان ملل متحد، در ماه نوامبر سال جاری میلادی (۲۰۱۸) اعلام کرد که در یمن هر ۱۰ دقیقه یک کودک به دلیل بیماریهای اجتنابپذیر میمیرد. این سازمان جهانی بر این نظر است که سوء تغذیه و کمبود امکانات پزشکی، زندگی بسیاری از کودکان یمنی را به خطر انداخته است.
بیش از ۱۶ هزار غیرنظامی یمنی از زمان آغاز حملات عربستان و همپیمانانش به این کشور کشته شدهاند و تاکنون بارها سازمان ملل و سازمانهای مدافع حقوق بشر ائتلاف اعراب به رهبری آل سعود را متهم کردهاند که در جریان بمبارانهای خود، کاری برای محافظت از جان غیرنظامیان یمنی انجام نمیدهند.
سازمان ملل متحد میگوید دامنه قحطی در یمن به زودی میتواند دامن ۱۴ میلیون ساکن این کشور را بگیرد. اخیرا سازمانی بین المللی اعلام کرده بود که بحران یمن میتواند تهدیدی برای نسلی کامل از کودکان این کشور باشد.
منبع : جام نیوز
https://www.iranieslami.com/?p=79893