به گزارش ایران اسلامی، به گفته معاون دبیرکل سازمان ملل متحد در امور بشردوستانه و هماهنگکننده امداد اضطراری، نزدیک به نیمی از مردم یمن در معرض خطر قحطی قرار دارند. مارک لوکاک وضعیت انسانی در یمن را “بدترین وضعیت در جهان” توصیف کرده و افزوده که شرایط دائم بدتر میشود: «قحطی پیش رو میتواند سختتر از هر آنچه باشد که کارشناسان این حوزه در دوره کاری خود تجربه کردهاند.»
به گفته لوکاک، یکسوم جمعیت یمن – حدود ۲۲ میلیون نفر – به امداد و امنیت نیاز دارند. بر این اساس، کمکرسانی به هشت میلیون و ۴۰۰ هزار نفر از جمعیت یمن به شدت دشوار است؛ این افراد به کمک غذایی “فوری” نیاز دارند. اگر وضعیت به همین ترتیب ادامه یابد، شمار این افراد ممکن است با افزایشی پنج و نیم میلیون نفری به ۱۴ میلیون نفر برسد.
اخیرا سازمان بین المللی نجات کودکان (Save the Children) در گزارش تازهای وضعیت کودکان در یمن را به شدت وخیم خوانده و اعلام کرده بود که بحران میتواند تهدیدی برای یک نسل کامل از کودکان این کشور باشد. این سازمان تخریب بندر حدیده را فاجعهبار توصیف کرده بود. حدود ۸۰ درصد غذا، سوخت و کمکهای پزشکی انساندوستانه از طریق بندر حدیده وارد یمن میشود.
چندی پیش، بنیاد صلح جهانی مستقر در آمریکا با انتشار گزارش جدیدی، از قصد عربستان سعودی برای نابودی مراکز تامین مواد غذایی در یمن پرده برداشت.
این گزارش که «استراتژی ائتلاف اعراب در جنگ یمن: حملات هوایی و جنگ غذا» نام دارد، شامل مجموعهای از دادههای جمع آوری شده از منابع مختلف از جمله وزارت کشاورزی و آبیاری و وزارت ماهیگیری و منابع دریایی یمن است.
بنیاد صلح جهانی در این گزارش به تاثیر بمباران های نیروهای ائتلاف بر تولید و توزیع مواد غذایی در مناطق روستایی و مناطق ساحلی و ماهیگیری یمن میپردازد و به «شواهدی قوی» اشاره دارد که بیانگر قصد ائتلاف عربی به رهبری عربستان سعودی به نابودی مناطق تولید و توزیع مواد غذایی در یمن است.
در این گزارش آمده است: «مناطق آسیب دیده در اثر این بمبارانها عمدتا مراکز تولید مواد غذایی مانند مناطق کشاورزی، دامداری و ماهیگیری هستند؛ همچنین مراکز ذخیره سازی این مواد و انتقال آنها به شهرها. این خود شاهدی قوی است که نشان میدهد این ائتلاف به دنبال نابودی مراکز تولید و توزیع مواد غذایی در مناطق تحت کنترل حوثیهاست.»
در این گزارش هشدار داده شده که تخریب عمدی مناطق کشاورزی، مسکونی و ماهیگیری بومی، جنایت جنگی است.
بنیاد صلح جهانی همچنین اسنادی از کشتار ماهیگیران یمنی در ساحل دریای سرخ، نابودی قایقهای ماهیگیری و زیرساختهایی که به فعالیت ماهیگیران کوچک کمک میکنند، منتشر کرد و اعلام داشت که از زمان آغاز حملات ائتلاف تا دسامبر ۲۰۱۷ میلادی دستکم ۱۴۶ ماهیگیر در سواحل دریای سرخ کشته شدهاند.
این بنیاد هشدار داده است که با این استراتژی، حملات ائتلاف باعث میشود که تنها منبع تامین غذای غیرنظامیان در کشوری که آستانه قحطی قرار دارد، نیز نابود شود.
سعودی ها نه تنها منابع غذایی یمن را بمباران می کنند بلکه به راحتی غیرنظامیان را هم هدف حملات خود قرار می دهند.
بیش از ۱۶ هزار غیرنظامی یمنی از زمان آغاز حملات عربستان و همپیمانانش به این کشور کشته شدهاند و تاکنون بارها سازمان ملل و سازمانهای مدافع حقوق بشر ائتلاف اعراب به رهبری آل سعود را متهم کردهاند که در جریان بمبارانهای خود، کاری برای محافظت از جان غیرنظامیان یمنی انجام نمیدهند.
منبع : جام نیوز
http://www.iranieslami.com/?p=70534